2010. július 10., szombat

Gesztenyés- csokis improvizáció

Sürgősen kellett kitalálnom valami gyorsat és finomat. Szétnéztem, hogy mi van itthon és akcióba lendültem.
Jól sikerült az improvozáció.
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 6 ek liszt
- 2 ek kakaó
- 8 ek cukor
- késhegy szódabikarbóna

- 25 dkg habtejszín
- 25 dkg gesztenyemassza
- 2 ek porcukor
- pár csepp rum aroma

- 2 ek kakaó
- 2 ek cukor
- 4 dkg vaj

Elkészítése:
A 8 tojásból kakaós piskótát sütök. A habtejszínt a cukorral és a habfixálóval felverem. A gesztenyemasszát villával összetöröm, rum aromával ízesítem majd hozzákeverem a tejszínhabhoz,
Ha kihült a piskóta, középen elvágom és elkenem rajta a gesztenyés habot. Befedem a másik tésztalappal és csokimázzal bevonom, amit 2 ek kakaóból, 2 ek cukorból és pici vízből főzök. A végén belekavarok 4 dkg vajat.
Hűtőbe teszem és ha jó hideg, akkor szeletelem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése