Túró pitéből ezerféle létezik- és egyik finomabb, mint a másik. Bár nem vagyok nagy tejtermék fogyasztó, a túrótorta és a túros pite mégis különleges helyet kapott a szívemben.....és a gyomromban. :-) Akinek van gyereke, és szívesen kínálná valami finom, de mégis egészséges édességgel, annak jó szívvel ajánlom az alábbi receptet. Nemcsak elronthatatlan, de hihetetlenül gyorsan elkészíthető is- igazi kincs a rohanós hétköznapokban.
Hozzávalók:
- 3 csomag tehéntúró ( 75 dkg )
- 3 kis doboz tejföl
- 15 dkg vaj vagy margarin felolvasztva
- 6 tojás
- 6 ek rétesliszt
- 6 ek cukor
- 2 csomag vanília
- 1 csomag mazsola
Elkészítése:
A tojások fehérjét kemény habbá verem, a többi hozzávalót alaposan összekeverem egy mély tálban, a végén óvatosan hozzáadom a tojások habját. A kapott masszát egy vastagon kivajazott közepes méretű tepsibe öntöm. Közepes hőfokon készre sütöm, amíg szépen megemelkedik egy kicsit, és aranyszínt nem kap. Langyosan egyszerűen ellenállhatatlan: krémesen lágy és mennyei finom. Hidegen is szenzációs - feltéve ha marad belőle. Ha nagyon sietek, a tojások fehérjét nem verem habbá, csak összekeverem a hozzávalókat, és máris mehet a sütőbe.
A mennyiségeket lehet felezni, duplázni attól függően, hogy hány éhes száj várja, hogy jóllakjon belőle.
Iskolába tízóraira, egy kiadós gulyásleves mellé vagy akár önálló vacsoraként is megállja a helyét.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése