2010. június 16., szerda

Sült csirkemáj muzsdéjjal

Figyelem, figyelem!!! Ha az étel elfogyasztása után azt tapasztaljátok, hogy az emberek meghátrálnak, ha a közelükbe mentek, akkor tudjátok, hogy valami olyant ettetek, ami nagyon finom és nagyon egészséges. Csodálatos az illata is, bár nem mindenki osztja ezt a véleményt. Éppen ezért tanácsos péntek estére tervezni e csodálatos lakomát, természetesen nem színházbamenés előtt.
Nos, lássuk miről is van szó? A csirkemáj és a fokhagyma csodálatos párosításáról. Végtelenül egyszerű és semmihez sem hasonlítható mennyei eledel......
Ne felejtsünk hálásak lenni azért, hogy ilyen finomságokat ehetünk! Nem mindenki számára természetes sajnos. Ha lehet osszuk meg valakivel étlünket! Meglátjuk, nem csak a hasunk telik majd meg, hanem a lelkünk is sokkal elégedettebb lesz.
Hozzávalók:
- csirkemáj
- olaj
- só, bors, pirospaprika
- újkrumpli
- 1 fej fokhagyma
- 1/2 citrom leve
- 1 mokkáskanál cukor
- késhegy só
- 3 mokkáskanál olívaolaj

Elkészítése:
A csirkemájakról leválasztom a szíveket, amelyeket általában eldobok, mert nem tudok mit kezdeni velük. A májat alaposan, ugyanakkor gyorsan megmosom , hogy ne ázzon el. Megvizsgálom, hogy epemaradvány ne legyen rajta, mert teljesen tönkretenné az étel ízét. Nos, miután megmosom, egy szalvétával leitatom a nedvességet, hogy ne spriccoljon az olaj, amikor belerakom.
Egy serpenyőben olajat forrósítok majd szépen óvatosan belerakom a májakat. Érdemes felkészülni egy fedővel, mert képes hatalmasakat spriccolni. 5- 6 percig sütöm mindkét oldalát fedő alatt így természetesen elkerülve a balesetet. Soha ne sózd sütés előtt a májat, hogy finom puha maradjon!
Tálalás előtt sózom, borsózom, pirospaprikázom és 2-3 ek olajjal, amiben sült összeforgatom.
Sültkrumplival esszük és muzsdéjjal.
A muzsdéjhoz egy fej új fokhagymát használok. Megpucolom, átpréselem és összekeverem 1/2 citrom kifacsart levével, 1 mokkáskanál cokorral, késhegy sóval, 3 mokkáskanál olívaolajjal és kb fél deci vízzel. Ebbe kell mártogatni a májacskákat. A sűrűjét meg rá kell szedni a májra. Mi még koviubit is eszünk hozzá. Mennyei!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése