2010. június 28., hétfő

Afrikai harcsafilé rántva

Egyik kedvenc halfajtám az afrikai harcsa. Filézve és nyúzva olyan, mint a csirkemellfilé, csak sokkal omlósabb. Halászlét csak ilyenből készítek.
Az afrikai harcsát 1984- ben hozták be először hazánkba. Általában termálvizekben tenyésztik Magyarországon, mivel hidegben elpusztulna.
Hozzávalók:
- filézett, nyúzott afrikai harcsa
- halak fűszerkeverék
- tojás
- liszt
- zsemlemorzsa
- olaj a sütéshez

Elkészítése:
A harcsafiléket szép kis darabokra szeletelem majd "halak" fűszerkeverékkel jól megszórom és bedörzsölöm. Jöhet az ősrégi panírozási módszer: liszt, tojás, zsemlemorzsa. Forró olajban aranybarnára sütöm.
Elmaradhatatlan kisérője a citrom. Sültkrumplival és kukoricás rizzsel ettük meg egy jó adag jégsalátával.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése