2010. április 15., csütörtök

Túróval töltött zsemle

Több "funkciós" ételről van szó. Általában vacsorára szoktam készíteni a fiúknak, de kiváló második egy tartalmas leves után. Desszertnek sem utolsó.....
Viszonylag gyorsan elkészül. Rengeteg a kalória benne. Edzés után a fiúknak remek utánpótlás.
Egyetlen baja van csupán. Általában mi is elcsábulunk olyankor és kénytelenek vagyunk vacsorázni.
Nincs is annál jobb, mint nézni az elégedett arcokat és tudni, hogy én is hozzájárultam ahhoz, hogy jól érezzék magukat. Bárcsak mindig így lenne!!!!!!
Mindenkinek üzenem, akinek esetleg nehezére esik a főzés vagy bármely házimunka, hogy nem mindig lesz ez így és akkor majd visszapörgetnénk szívesen az idő kerekét, de már nem lesz rá mód.
Ahogy a Biblia is mondja, "mindennek rendelt ideje van az ég alatt".
Ennek most van itt az ideje és örömmel használjuk ki!!!! Fáradhatatlanul tegyünk meg mindent a családunkért, mert az a legnagyobb kincs! Hála érte Istennek!!


Hozzávalók a töltelékhez:
- 4 db zsemle
- 25 dkg tehéntúró
- 1 citrom reszelt héja
- 1 csomag vaníliás cukor
- 3 dl tej
- 2- 3 ek cukor
- 10 dkg mazsola
- 2 tojás
Hozzávalók a krémhez:

- 5 dl tej
- ízlés szerint cukor
- 2 egész tojás

Elkészítése:
A zsemlék kalapját szépen levágom, a belüket kikaparom és a 3 dl tejbe beáztatom. Hozzáadom a túrót, az áztatott maszolát,a  citrom lereszelt héját, a cukrot , vaníliás cukrot és a 2 tojás sárgáját. A tojások fehérjéből kemény habot verek és azt is belekeverem óvatosan.
Ezt a tölteléket belekanalazom a kivájt zsemlékbe és elhelyezem őket abba az edénybe, amelyikben sütni óhajtom.  Én jénai edényekékben sütöm. Van, amelyikben csak egyet, de olyan is van, amelyikben hármat- négyet teszek.
A fél liter tejet összeturmixolom a két tojással és a cukorral, majd nyakon öntöm a szépen elhelyezett zsemléket vigyázva arra, hogy a tetejük is ázzon át egy kicsit.
Ne ijedjünk meg, a zsemlék úszni fognak az elején ebben a tojásos tejben, de a sütőben varázslat történik és pudinggá alakul.
Nos, ebből az következik, hogy miután elhelyeztem, meglocsoltam őkelméket, forró sütőbe tolom és közepes hőmérsékleten addig sütöm, amíg a zsemlék teteje aranysárga lesz, illetve a tej pudinggá nem változik.
És, hát a puding próbája az evés a mondás szerint........Hát jó étvágyat !!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése