2010. április 26., hétfő

Epres-túrógombóc mákba forgatva

Ini, elkezdtem a mákos receptek felpakolását. Íme az első....aztán jön majd sok- sok másik....
Ha van olyan, hogy szép is és finom is, akkor az epres- túrógombóc egyszerre felel meg ennek a két kritériumnak. Érdemes valamilyen aromás epret vásárolni hozzá, hogy méginkább kihozza az ízét.
Hozzávalók:
- 25 dkg tehéntúró
- 5 dl tej
- 5- 6 ek búzadara
- 3 ek cukor
- csipet só
- mák és porcukor

Elkészítése:
A tejből, cukorból. sóból és darából tejbegrízt főzök. Hagyom jól kihűlni. Ha megdermed könnyebb vele dolgozni. Ekkor belekeverem a túrót. Közben megmosom az epret és papírkendőn leitatom a vizet róla. Kis gombócokat formálok a grízes túróból, közepébe epret teszek, majd porcukros mákba forgatom. Hidegen készítendő és hidegen tálalható.
Könnyű friss tavaszias étel és nem utolsó sorban szemet gyönyörködtető.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése