2010. április 15., csütörtök

Diófasírt

Több oka van annak, hogy elég gyakran sütök diófasírtot. Az első és legfontosabb az, hogy naaaagyon finom, a második pedig az, hogy ha csak egy mód van rá, ne kelljen húst enni. Nyilván drágább, mint a hús, de annyival egészségesebb is. Egyszerre nagyobb adagot szoktam sütni és dobozkákban lefagyasztom. Semmit nem veszít a minőségéből.
Szendvicsekre, főzelékekre kiváló feltét. Szerencsére a fiúknál bevált.
Hozzávalók:
- 10 dkg füstölt sajt
- 10 dkg Trappista sajt
- 20 dkg darált dió
- 2 ek. búzadara
- 2 ek. szójaliszt vagy finomliszt
- 1 ek. olaj
- 4 egész tojás
- 4- 5 gerezd préselt fokhagyma
- majoranna, borsikafű, őrölt kömény, őrölt piros paprika, Piros arany, vegeta, esetleg apróra vágott lilahagyma

Elkészítése:
A hozzávalókat jól összekeverem, majd pihentetem egy órát. Vizes kézzel vastagabb rúdakat formálok belőle és kiolajozott tepsibe helyezem. Előmelegített sütőben sütöm. Ha kihült, könnyen szeletelhető. A fölösleg egy dobozban sokáig eláll a mélyhűtőben.
Van, aki kis fasírt formájú gombócokat készít belőle és forró bő olajban kisüti. Számomra ez kevésbé szimpatkus megoldás a sok olaj miatt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése