2010. április 8., csütörtök

Avokádó pástétom

Az alligátorkörte, ahogyan még nevezik az avokádót, egy fantasztikus növény. Rengeteg ásványianyagot tartalmaz és gazdag B1, B2 és E vitaminban. A szívre, koleszterinszintre kedvező hatással van.
Sokféleképpen fel lehet használni semleges íze miatt. Németországban a barátnőm szinte minden salátába tett belőle. Érdekes módon nagyon ízletes volt minden formában.
Én általában pástétomot, krémet készítek belőle. Azt viszont variálom mindig.
Bubi Ausztráliában tojásosan ette , ezért ő erre esküszik. Mi Andrissal tojás nélkül fokhagymával, lilahagymával és citromlével kedveljük. Most beszéltem Judit húgommal és azt mondta, hogy ő paradicsomot is vág bele a magja és a héja nélkül és koriánder zöldjével fűszerezi. Ki is próbálom nemsoká én is. Márk sajnos sehogy sem eszi. Nála ami zöld színű, az szóba sem jöhet.
Hozzávalók:
- 1 vagy 2 db avokádó
- 1/2 vagy egész lilahagyma
- 2 vagy 4 gerezd fokhagyma
- ízlés szerint citromlé ( legalább fél citromnak a leve )
- só

Elkészítése:
Az avokádót rozsdamentes késsel gyorsan meghámozom és nyomban összetöröm egy villával miközben citrommal locsolgatom. Erre azért van szükség, mert nagyon gyorsan oxidálódik.
A hagymát apróra vágom, a fokhagymát belepréselem, sózom és már lehet is enni. Leginkább valamilyen barna kenyérrel ajánlatos enni vagy pirítóssal.
Nagyon egészséges és tápláló étel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése