2010. február 1., hétfő

Lasagne

Lasagnet rendszerint a boltban készen vásárolt csomagból készítek. Ahhoz csak húst, tejet, sajtot kell még venni, a többi kész rendelkezésre áll. Az elkészítését nem írom le, mert a dobozon rajta van.
Így vagy úgy, nagyon népszerű nálunk a családban. Készítettem már vega változatban is. Az sem rossz.
 
Hozzávalók:
- 1 kg darált csirkemellfilé
- 3 gerezd fokhagyma
- 1 fej vöröshagyma
- paradicsomlé  kb 1 liter
- 1/2 l tej
- 5 dkg vaj
- olaj, só, bazsalikom, zeller zöldje
- lasagne tészta

Elkészítése:
Az apróra vágott hagymát megfonnyasztom, rádobom a préselt fokhagymát és a húst. Készre sütöm folytonos kevergetés mellett.
Ha kész felöntöm a paradicsomlével, fűszerezem és tovább főzöm. A végén 2 kanál lisztből és a tejből habarást készítek és azt is hozzáöntöm az eredeti masszához.
Kivajazott vagy olajozott tepsinek az aljába egy adag szószos húst teszek ,erre helyezem a tésztalapokat ,majd ismét hús, ismét massza. Gazdagon megszórom sajttal a tetejét és be vele az előmelegített sütőbe. Közepes lángon kb. fél óra alatt elkészül. Már az illatától beindul mindenkinek a nyálelválasztása.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése