2010. február 28., vasárnap

Gombaleves darált hússal

A neten találtam ezt a receptet Gesztenye gyűjteményei között. Mivel nagyon ínycsiklandónak tűnt, úgy döntöttem, kipróbálom. Egyébként is legalább annyira kedvelem az új recepteket, amennyire ragaszkodom a régiekhez. De ez így van rendjén. Különleges, ízletes leveskét készítettem, ami természetesen nagy részének ízlett Márk kivételével, aki sem a gombát sem a sárgarépát nem szereti.
 
Hozzávalók:
- 6 db nagyobb csiperkegomba
- 2 szál sárgarépa
- 2 szál póréhagyma
- 50- 60 dkg darált csirkemellfilé
- só, bors,
- 4 db csirkehúsleves kocka
- tárkony, bazsalikom
- levestészta

Elkészítése:
Kevés olajon a darált húst fehéredésig pirítom. Természetesen sózom, borsózom. Hozzáadom a karikára vágott póréhagymát, sárgarépát és a szeletelt gombát. Együtt is párolom egy kicsit majd felöntöm 3 liter vízzel. Húsleves kockákkal ízesítem. Amikor már felfőtt beledobálok két- három maréknyi apró levestésztát és készre főzöm. Tárkonyt és bazsalikomot szórok a tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése