Sokszor és sokféleképpen variálgatom az olaszos tésztaféleségeket. Gyorsan elkészül és mi tagadás, nagyon finom.
Hozzávalók:
- tészta (spagetti vagy makaróni)
- olaszos szósz (Bertolli)
- trappista sajt
- rántott hús
Elkészítése:
A tésztát kifőzöm, leszűröm. Egy kis forró olajon átfuttatom, majd belekavarom az olaszos szószt. Többnyire Bertolli szószt szoktam vásárolni. Minőségi, finom és többféle ízesítésben kapható.
A csirkemellfilét kirántom és szeletekre vágom. A tésztát a tányérban megszórom bőven reszelt sajttal és húst teszek a tetejére.
2011. augusztus 27., szombat
Világosság a tanítás
" Mert lámpás a parancs, világosság a tanítás, az élet útja figyelmeztető intés."
Példabeszédek 6; 23
Példabeszédek 6; 23
2011. augusztus 21., vasárnap
Káposztával töltött paradicsompaprika
Egyike a legfinomabb savanyúságoknak. Viszonylag olcsó finomság. Érdemes bíbelődni vele. Gyönyörűen mutatnak a spájzban a paprikával telt üvegek.
Ősszel, ha a kis kamrácskámban nézelődök, valami megfoghatatlan elégedettség és hála lesz úrrá rajtam.
A befőttek, a lekvárok, a dzsemek, a zakuszkák és a savanyúságok fegyelmezetten sorakoznak a keskeny polcokon. Azt súgják, hogy hatalmas a mi Atyánk, hogy ennyi finomsággal ajándékozott meg bennünket.
Jöhet a hideg tél, mert a nyár beköltözött a spájzba.
Hozzávalók:
- paradicsompaprika
- káposzta
- 1 l vízhez 2 dl 10%-os ecet
- 5 dkg cukor
- néhány db szemes bors
- 2 ek só
- mustármag
Amennyiben nagyobb adagot teszek el, a savanyúság levét arányosan megtöbbszörözöm.
Elkészítése:
A fejes káposztának a külső leveleit leszedem és lereszelem. 1 kf káposztához 2 evőkanál sót és 2 evőkanál ecetet adok. Jól összekavarom, majd 1- 2 órán át állni hagyom. A paprikákat megmosom, csumáját és magházát eltávolítom. A sós-ecetes káposztát kicsavarom, és megtöltöm vele a paprikákat. 5- 10 literes üvegekbe helyezem a nyitott felével felfele. Az ecetből, cukorból, sóból vízzel kellemes savanykás levet készítek. Felforralom, beledobálom a borsot illetve a mustármagot. 5 percnyi forrás után forrón ráöntöm a paprikákra, és azonnal rácsavarom a fedelét. Sötét, hűvös helyen tárolom. Három hónap után az igazi.
Ősszel, ha a kis kamrácskámban nézelődök, valami megfoghatatlan elégedettség és hála lesz úrrá rajtam.
A befőttek, a lekvárok, a dzsemek, a zakuszkák és a savanyúságok fegyelmezetten sorakoznak a keskeny polcokon. Azt súgják, hogy hatalmas a mi Atyánk, hogy ennyi finomsággal ajándékozott meg bennünket.
Jöhet a hideg tél, mert a nyár beköltözött a spájzba.
Hozzávalók:
- paradicsompaprika
- káposzta
- 1 l vízhez 2 dl 10%-os ecet
- 5 dkg cukor
- néhány db szemes bors
- 2 ek só
- mustármag
Amennyiben nagyobb adagot teszek el, a savanyúság levét arányosan megtöbbszörözöm.
Elkészítése:
A fejes káposztának a külső leveleit leszedem és lereszelem. 1 kf káposztához 2 evőkanál sót és 2 evőkanál ecetet adok. Jól összekavarom, majd 1- 2 órán át állni hagyom. A paprikákat megmosom, csumáját és magházát eltávolítom. A sós-ecetes káposztát kicsavarom, és megtöltöm vele a paprikákat. 5- 10 literes üvegekbe helyezem a nyitott felével felfele. Az ecetből, cukorból, sóból vízzel kellemes savanykás levet készítek. Felforralom, beledobálom a borsot illetve a mustármagot. 5 percnyi forrás után forrón ráöntöm a paprikákra, és azonnal rácsavarom a fedelét. Sötét, hűvös helyen tárolom. Három hónap után az igazi.
Örvendezz Isten ajándékának!
" Rájöttem, hogy mindaz, amit Isten tesz, örökké megmarad; nincs ahhoz hozzátenni való, és nincs belőle elvenni való."
A prédikátor könyve 3; 14
A prédikátor könyve 3; 14
2011. augusztus 15., hétfő
Keleti csemege
Hozzávalók:
- 3 tojás sárgája
- 15 dkg vaj
- 3 ek tej
- 3- 4 ek méz
- 2x 15 dkg cukor
- 10- 15 dkg mazsola
- 20 dkg dióbél
- keserű csoki
- ostyalapok
Elkészítése:
A 3 tojás sárgáját 15 dkg vajjal, 3 ek tejjel, 4 ek mézzel, 15 dkg cukorral tűzre teszem és habverővel gyorsan keverem, amíg megvastagszik.
15 dkg cukrot karamellizálok, majd 10 dkg darált diót és 10 dkg vágott diót belekeverek. Gyorsan még forrón összekeverem a mézes krémmel. Hozzáadom a mazsolát és tördelek bele keserű csokit.
Ahogy leveszem a tűzről, azonnal megtöltöm az ostyalapokat vele. Nehezéket teszek a tetejére, hogy jól összeálljon a lap a töltelékkel. Másnap érdemes szeletelni. Mi nem mindig bírjuk ki, olyankor tördelünk belőle és.....................................
Feliratkozás:
Bejegyzések (Atom)