2014. július 22., kedd

Juhtúrós lángos

"Ha például délután négykor érkezel majd, én már háromkor elkezdek örülni. Minél előrébb halad az idő, annál boldogabb leszek. Négykor már tele leszek izgalommal és aggodalommal; fölfedezem, milyen drága kincs a boldogság. De ha csak úgy, akármikor jössz, sosem fogom tudni, hány órára öltöztessem díszbe a szívemet..."
Antoine de Saint Exupéry: A kis herceg
Micsoda gondolatok, micsoda fogalmazás! Nagyon szeretem Saint Exupéry szavaival kifejezni azt az állapotot, amikor várok valakire, valakikre, akik kedvesek számomra.
Én is ünneplőbe öltöztettem a szívemet, duplán is. Hónapokon keresztül készültem, vártam azt a pillanatot, amikor megérkeznek Szabolcsék és Judithék.
Tudjátok, olyan gyorsan eltelik az együtt töltött idő, hogy az ember föl sem fogja mi történik vele, és már vége......Amikor ünneplőbe öltöztetem a szívemet, akkor kicsit meghosszabbítom ezt a csodát.
Készülök a találkozásra................megrohamoznak az emlékek, eljátszadozok a gondolataimmal.. Ez egyfajta tisztelettel ötvözött szeretet, ami végtelen boldogsággal tölti el a lelkemet.
Jó volt veletek lenni!!!!!
Köszönöm a jó Istennek, hogy vagytok nekem!!!!!!
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2- 3 db krumpli
- 4 ek olaj
- 1 csapott teáskanál só
- 3 dl tej
- 3 dkg élesztő
- 1 teáskanál cukor

Töltelékhez:
- 30 dkg juhtúró
- ízlés szerint kapor
- esetleg kevés tejföl

Elkészítése:
Az élesztőt megfuttatom a langyos cukros tejben. Hozzáadom a liszthez, illetve a reszelt főtt krumplihoz. Az egészet összegyúrom a sóval és olajjal. Egy óráig kelesztem, kinyújtom és egyforma kockákra vágom.
A juhtúrót összekavarom a vágott kaporral, és mindegyik kocka szélére teszek egy adagot, amivel aztán szépen feltekerem. Bő forró olajban aranybarnára sütöm. Tejföllel tálalva, de anélkül is mennyei.

Az ÚR nevét hírdetem

"Figyeljetek egek, hadd szóljak! Hallgassa a föld is szám beszédeit! Csepegjen tanításom, mint az eső, hulljon a beszédem, mint a harmat, mint langyos zápor a gyenge fűre, s mint enyhe permet a pázsitra!
Az ÚR nevét hirdetem, magasztaljátok Istenünket!"

Mózes 5, 32; 2-3
2014_ Szeged