2010. június 28., hétfő

Meggyes- habos gesztenyés finomság

Bubi ismét egy évvel öregebb lett ma. Szerencse vagy sem, de egy nap különbség van a névnapja és a születésnapja között. Három sütit kapott összesen.
Az alábbi finomsággal a kollégáit vendégelte meg.




















Hozzávalók:
- 10 tojás
- 10 csapott ek cukor
- 10 ek liszt
- pici só
- késhegy szódabikarbóna

- 2 csomag (6 dl) habtejszín
- 2 csomag gesztenyepüré (50 dkg)
- 2 csomag habfixáló
- 2 ek porcukor
- kevés rum aroma
- 30- 40 dkg magozott meggybefőtt
- 15 dkg jó minőségű étcsokoládé

Elkészítése:
10 tojásból síma piskótát sütök, amit hidegen kettévágok.
A gesztenypürét villával összetöröm. Adok hozzá egy kis rum aromát és a meggybefőtt levének a felével jól összekavarom.  A habtejszínt kevés porcukorral felverem. Hozzáadom a habfixálót az előírás szerint majd óvatosan összekavarom a gesztenyemasszával.
Ezzel kenem meg a piskóta egyik felét. Meggy szemeket szórok rá, majd befedem a piskóta másik felével. Étcsokoládéval vonom be a tetejét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése