Ragaszkodom a régi ízekhez, az azokhoz kötődő emlékeimhez. Ragaszkodom a főzéshez. Beteszek valami jó zenét, és szabadjára engedem a gondolataimat. Ilyenkor egyszerre vagyok a múltban, jelenben, jövőben. Mindenki, akit szerettem, szeretek, és szeretni fogok halálomig, az mind velem van. :-)
Az oldalamon megtaláljátok a rókagomba paprikás receptjét is.
Hozzávalók:
- 1 kg csiperke gomba
- 2 nagyobb fej hagyma
- só, bors, pirospaprika
- tejföl ízlés szerint - petrezselyemzöld
Elkészítése:
A hagymát megpucolom, és apró kockára vágom. Olajon megdinsztelem.
Alaposan megmosom a gombát. Ha apró, akkor egészben hagyom, a nagyobb
darabokat elvágom hosszában, majd rászórom a dinsztelt hagymára,
paprikázom, és hagyom, hogy eresszen egy kis levet. Közben gyakran
megkeverem. Sózom,
borsózom. Ha szükséges, adok hozzá egy kis húslevest, de általában
enged annyi levet, amennyi szükséges a hagyma és a gomba megpuhulásához. Ha
kész, nyakon öntöm tejföllel. Elkeverek egy kis lisztet hideg tejjel, tejföllel, és a végén 1- 2 percig állandó keverés mellett belefőzöm.
Általában galuskával tálalom, de szenzációs puliszkával és uborka salátával is.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése