2011. május 23., hétfő

Túrós béles citrommázzal

Maradt 2 csomag tehéntúróm és gyorsan el kellett használnom, hogy ne menjen tönkre. Előbb túrógombócot terveztem, majd meggyőztem magam, hogy egy jó süti jobban jönne.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 10 dkg cukor
- 1 kanál tejföl
- 2 tojássárgája
- 1 késhegy sütőpor
- csipet só
- kekszpor a szóráshoz

Töltelékhez:
- 1 kg friss tehéntúró
- 20 dkg cukor
- 3 egész tojás
- 5 dkg vaj
- 15 dkg mazsola
- 1- 2 ek dara
- citrom héja

Bevonathoz:
- 30 dkg cukor
- 1 /2 citrom leve
- 2 dkg vaj

Elkészítése:
A tésztához való anyagokból linzertésztát készítek, 2 részre osztom, vékonyra kinyújtom. Vajazott tepsibe helyezem a nagyobbik lapot a tepsi széleit is kibélelve. Ezt a lapot vékonyan megszórom háztartási kekszporral majd  erre jön a töltelék, végül befedem a másik kinyújtott lappal.
A töltelékhez a túrót villával áttöröm, hozzáadom a habosra kavart vajat, a darát, a tojássárgákat, a vaníliás cukrot, reszelt citromhéjat, a mazsolát, a cukrot és végül a tojások felvert habját.
A tészta tetejét villával megszurkálom, hogy a felesleges gőz távozhasson.
Amíg a tészta sül, addig elkészítem a mázat. Eredetileg fondant illett volna a tetejére, én azonban a porcukrot a citromlével és néhány csepp vízzel elkeverem. Ezt kenem a kisült tészta tetejére.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése