2010. október 12., kedd

Töltött cukkini hús nélkül

Nagggggyon szeretem!!!!!!!! Amilyen egyszerű, olyan nagyszerű. Egy kicsit sülhetett volna tovább ez a mai adag, de mennünk kellett. Így is remek vacsoránk lett belőle.

Hozzávalók:
- 5 db picike vagy 2 db nagyobb cukkini ízlés szerinti mennyiségben
- 1/2 bögrényi rizs
- fél csokor zöld kapor
- 1 db húsleves kocka
- só, bors
- 2,5 dkg vaj
- 1/2 l tej
- 2 ek liszt
- 1 db hagyma

Elkészítése:
A cukkinikat először is jól megmosom, megtörölöm, lehámozom, ha vastag a héja (de nem fontos).           8 cm-es darabkákra vágom. Mindegyik darabot középen elvágok. Kikaparom a belét és apró kockára vágom. A 8 cm- es darabokat besózom, és állni hagyom, amíg a rizs elkészül. Utána papír törlőkendővel leitatom.
A hagymát apróra vágom és megdinsztelem majd a rizzsel és a kivájt cukkinivel együtt kétszeres mennyiségű vízzel és pici olívaolajjal, sóval felteszem főni. Ha kész apróra vágott kaprot szórok bele.
Egy jénai tepsit kivajazok és szorosan egymás mellé állítom benne a kivájt cukkinikat, amelyeket megtöltök az említett töltelékkel.

A tejből, lisztből, vajból, húsleves kockából besamel mártást főzök, majd ráöntöm a tepsiben lévő töltött cukkinicskákra. 180 fokra előmelegített sütőbe tolom. Első 10-15 perc fóliával lefedve, majd fólia nélkül kb 15-20 percig sütöm, amíg picit barnás- aranysárga lesz a teteje. Kiváló húsok mellé köretnek, de vegetáriánusoknak főételként is mennyei.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése