2010. október 12., kedd

Káposzta saláta nyersen

Fantasztikus eledel a káposzta. Ahány recept, annyi íz és annyi gyönyőr. Áldásos hatásait fel sem tudom sorolni. Külsőleg és belsőleg egyaránt segít mindenféle nyavaján. A káposztát nem lehet megúnni, nem lehet elrontani.
Az ára is megér néhány mondatot. Mindenki tudja, hogy egyik legolcsóbb zöldségünk. Az én véleményem az, hogy nem kerül sokba, ha az ember a húst elhagyja, sőőőőőőt.... Az egészségre gyakorolt jótékony hatása pedig megfizethetetlen.
Hozzávalók:
- 1 fej káposzta káposzta
- 1 db lilahagyma
- 1 db pritaminpaprika
- 1 db zöldpaprika
- só, bors
- kapor
- cukor
- almaecet

Elkészítése:
A káposztát lereszelem és fövő sós vízzel leforrázom. Amíg ázik, addig apróra felvágom a hagymát és a paprikát. Ha ezzel a folyamattal kész vagyok, jól kicsavarom a káposztát. Készítek egy kellemesen sós, cukros ecetes vizet és ráöntöm a paprikával és hagymával elkevert káposztára. Kaporral és egy nagyon kevés borssal ízesítem. Néhány órára beteszem a hűtőbe, hogy az ízek jól érjenek össze.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése