2010. szeptember 12., vasárnap

Tejszínes- tárkonyos csirkemellfilé gombával és nokedlivel

Egyik kedvenc ételünk, Andris kivételével. Ezt nem lehet nem szeretni. Egyszerű és különleges.
Hozzávalók:
- 1 kg csirkemellfilé
- 30 dkg gomba
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csoang habtejszín vagy egy kis doboz tejfől
- só, bors
- babérlevél
- tárkony
Galuskához:
- 50 dkg liszt
- 2 tojás
- só
- 1,5 tej
- víz
- 2 ek olaj

Elkészítése:
A hagymát apróra vágom és megpirítom, hozzáadom a préselt fokhagymát és a kockára vágott húst. Sózom, borsózom és fedő alatt fehéredésig sütöm . Közben kavargatom. Később hozzáadom a szeletekre vágott gombát vagy a gombakonzervet meg egy db babérlevelet. Tejszínes vagy tejfölös habarással sűrítem. Tárkonnyal fűszerezem.
A galuskához való tésztát csak akkor keverem össze, amikor már forr a víz a főzéséhez, mert nem jó ha áll.
A lisztet a tejjel, a sóval a tojásokkal, az olajjal és némi vízzel kikeverem, de éppen csak hogyösszeálljon . A tészta ne legyen se túl híg se túl kemény. Nokedliszaggatóval beleszaggatom a sós kicsit olajos fövő vízbe és néhány percig főzöm.
Leszűröm és egy kis forró olajban megforgatom.
Ma sültpaprika salátával ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése