2010. szeptember 22., szerda

Gyümölcsös kosárkák

Bármikor találok okot arra, hogy ünnepeljünk és néhány finom falatkával kedveskedjek drága családomnak.
Számomra már az is ünnep, hogy szerető családot adott nekem Isten és hogy együtt lehetünk :-)

Hozzávalók:
- 50 dkg liszt
- 25 dkg margarin
- 20 dkg cukor
- 2 tojásnak a sárgája
- 2 dl tejfől
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpor

Töltelékhez:
- 1 zacskó eperkrém
- 1/2 l tej
- gyümölcsdarabkák

Elkészítése:
A margarint a cukorral jól elkeverem, utána hozzákeverem a tojások sárgáját, a vaníliás cukrot, a tejfőlt, majd a sütőporral elkevert és megszitált lisztet. Jól nyújtható lágy tésztát kapok. Diónyi darabkákat tépek le belőle és belenyomkodom a kis fém formáimba. Előmelegített sütőben közepes hőmérsékleten készre sütöm. 
Az eperkrémet fél liter tejjel összeturmixolom és a kosárkák kis mélyedéseibe kanalazom, természetesen miután kihűltek. Gyümölcsdarabkákat szórok a krémbe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése