2010. március 20., szombat

Spagetti hússal,cukkinivel és fokhagymás tejföllel

Egyetlen baja van csak ennek a remek ételnek: az, hogy sokáig fokhagymaszagú a lehellete az embernek utána.  Ha nem így lenne, akkor sokkal gyakrabban fogyasztanánk belőle. Ez is amolyan pénteki kaja. Hétfőig valahogy elfogy az " illata ".
Hozzávalók:
- 50 dkg spagetti
- 3 db cukkini
- 3 doboz tejföl
- 80 dkg csirkemellfilé
- 4 gerezd fokhagyma
- só, bors, vegeta

Elkészítése:
A spagettit sós vízben kifőzöm. A főzővízhez adok néhány kanál olajat, hogy a szálak ne ragadjanak össze. Leszűröm, leöblítem és kevés forró olajban átforgatom. A húst apró kockára vágom és olajon fehéredésig sütöm. Még az elején sózom és elég erőteljesen borsózom, mert aztán az adja meg a különleges ízét az egésznek.
A cukkinit alaposan megmosom és szintén kockára vágom. Egy kis olajon vegetával megsütöm. Kevés idő kell hozzá, nagyon hamar megpuhul.
A tejfölt egy mélyebb üvegtányérba öntöm és belepréselem a fokhagyma gerezdeket.
Ha minden kész van, szép sorban elhelyezem a tányérokon előbb a spagettit, rá a húst meg a cukkinit majd legvégén jöhet a fokhagymás tejföl. A fotózás kedvéért kevés tejfölt tettem rá, hogy lehessen látni a gyönyörűséges rétegeket. Nem kell sajnálni, mehet rá bőven!!!!!!!!!!
Észbontó!!!!!!!!!!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése