A habcsók, amely sosem megy ki a divatból, és generációk óta képes lenyűgözni különböző ízléseket. Egy olyan édesség, amely egyszerűségében rejti eleganciáját és finomságát.
Hozzávalók:
- 1 db tojásfehérjéhez 5 dkg cukor. Én 3 db tojásfehérjéből és 15 dkg cukorból készítem.
- pár csepp citromlé
Elkészítése:
A szoba hőmérsékletű tojásfehérjéket egy csipet sóval elkezdem felverni, majd fokozatosan hozzáadom a cukrot, és keményedésig verem. A kellő keménység elérése érdekében néhány csepp citromot csöppentek bele. Habzsákkal kis kupacokat nyomok asütőpapírral bélelt tepsibe. Kb. 100 fokos sütőben 2 és fél- 3 órán keresztül szárítom. Kihűlés után habtejszínnel elkevert olvasztott étcsokival összeragasztok 2- 2 habcsókot.
A diós habcsókhoz ugyancsak 3 tojást és 15 dkg cukrot használok, de darált diót keverek a felvert habba, és kis korongokat sütők belőle. Csokiba mártom a korong felét. Hetekig eláll mindkét sütike egy jól záró fémdobozban vagy egy óriás csatos üvegben.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése