2024. július 15., hétfő

Grillázsos mandulatorta

 "Egyedül Krisztust követve érdemes élni! Ez az egyedüli igaz érték itt, ami odaát az örökkévalóságban, Isten színe előtt is megmarad. Mert van örökkévalóság. Van örök élet. Van Lélek! " Jávor Pál

Hozzávalók:

- 15 dkg vaj

- 20 dkg étcsoki vagy 3 ek keserű kakaópor

- 15- 20 dkg cukor ízlés szerint

- csipet só

- 12 dkg liszt

- 3 db tojás

- negyed csomag sütőpor

Krémhez:

- 25 dkg mascarpone

- 20 dkg tejföl

- 2 csomag vaníliás cukor

- kevés cukor ízlés szerint

A grillázshoz:

- 15 dkg vágott  mandula vagy di

- 10- 15 dkg cukor ismét azt mondom ízlés szerint

 

Elkészítése:

A csokis piskótához  a hozzávalókat jól kikeverem robotgéppel, majd vajazott tortaformában előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm. Hagyom kihűlni, majd három lapra vágom. Ez attól függ, mekkora tortaformában sütöm. Lehet, hogy csak két lapot tudok vágni belőle, ha túl nagy a forma.

Közben a cukrot egy tapadásmentes serpenyőben karamellizálom, beleszórom a vágott mandulát vagy diót, majd amilyen gyorsan csak tudom, rákenem, vagy ráhalmozom a tortalapokra. Nehéz vele dolgozni. Hagyom kihűlni. 

A krémhez a mascarponét, a tejfölt, a vaníliás cukrot és a cukrot kihabosítom, majd arányosan elkenem a grillázsos lapokon. Ezután hűtőbe teszem legalább egy napig. Majd lehet kínálni.

A cukor mennyiségén lehet változtatni igény szerint.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése