Hetek óta titkon készültem arra, hogy meglepem Orsi menyemet az alábbi kókusztortával. Tudtam, hogy imádja a Raffaello golyókat, ami nagyon hasonló ízvilág. Kiderült, hogy jelen pillanatban nem fogyaszthat tejtermékeket. Nem hagytam, hogy ez akadályt jelentsen, ezért improvizáltam, zabtejjel helyettesítve a tehéntejet. Illetve kókusztejjel és vaníliás pudinggal készült el a mentes változat.
Az alábbi torta az eredeti recept szerint készült. A végeredmény egy finom, krémes, ínycsiklandó desszert lett.
- 7 tojás
- 3 ek kakaó
- 6 ek liszt
- 9 ek cukor
- 1 csipet só
- 2 ek olaj
- 30 ml kókusz likőr (elhagyható)
Krémhez:
- 320 ml kókusztej (hideg, konzerv)
- 30 dkg Mascarpone
- 12 dkg porcukor
Díszítéshez:
- kókuszreszelék és Raffaello golyók
Elkészítése:
A piskótához hasonló módon készítem el a lapokat. Azzal a különbséggel, hogy amikor már felverődtek a tojások (robotgéppel fehérjét. sárgáját, cukrot egyszerre), hozzáadok még 2 ek olajat, és azzal is verem még egy kicsit.Így sokkal puhább lesz a piskótám, és nem is szárad meg olyan hamar. Sütőpapírral bélelt nagy kerek tepsibe simítom a masszát, majd 180 fokos, előmelegített sütőben kb. 15 perc alatt készre sütöm (sütő függő). A lapokat kihűlés után középen kettévágom. Ezután egy ecset segítségével vékonyan megkenem kókusz likőrrel (nem fontos). A kókusztej konzervet felbontom, a tetejéről leszedem a fehér krémet, amit a porcukorral és vaníliás cukorral kikeverek habosra. Ezután hozzáadom a Mascarponét, és tovább habosítom.
Készítek egy kevés vaníliás pudingot, és vékonyan rákenem a tortalapra. Majd bevonom krémmel, és ráhelyezem a másik korongot. A maradék krémmel bekenem a torta külső felületét. Száraz serpenyőben pirított kókuszreszelékkel és Raffaello golyókkal díszítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése