Tavasz van ismét. Egyik kedvenc évszakom. A másik az ősz. A tavasz nemcsak egy évszak, hanem egy életérzés is, amely arra emlékeztet bennünket, hogy az élet gyönyörű és értékes ajándék Istentől. Ahogy a természet újjászületik, újra felfedezzük mi is a körülöttünk lévő csodálatos világot. Arra figyelmeztet bennünket, hogy az élet egy végtelen kaland, amely tele van lehetőségekkel és csodákkal. Az örök élet előhírnöke, a feltámadás reményét hordozza magában, ami azt jelenti, hogy a halál nem a vége mindennek, csupán egy átmenet egy magasabb rendű létezésbe. A tavasz megmutatja nekünk, hogy az élet nem egy lineáris út, hanem egy végtelen ciklus, melyben minden vég egy újabb kezdetet jelent. A tavasz az örök élet előhírnöke, arra ösztönöz bennünket, hogy higgyünk a halál utáni életben és az örök reményben, melyet Krisztus halála és feltámadása hozott számunkra. Végülis a tavasz, mint az örök élet előhírnöke azt jelképezi, hogy az életünk célja nem csupán a földi életben való boldogulás. hanem az örök életre való felkészülés és az Isten országának részeseivé válás.
Hozzávalók:
- 6 db tojás
- 6 ek porcukor
- 1 dl olaj
- 4 ek liszt
- 3/4 csomag sütőpor
- 2 ek cukrozatlan kakaópor
- 1 csipet só
Töltelékhez:
- 25 dkg vaj
- 20 dkg porcukor
- 50 dkg tehéntúró
- fél BIO citrom reszelt héja
- 2 csomag vaníliás cukor
Mázhoz:
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 7 dl Fanta
- 4 ek cukor
Elkészítése:
A tojásokat a cukorral és egy csipet sóval robotgéppel kikeverem, majd hozzáadom az olajat. Keverem azzal is egy kicsit, majd rászitálom a liszttel elkevert sütőport, és a kakaót.
Egy 23X34 cm- es tepsibe olajjal kikent sütőpapírt helyezek, erre öntöm a masszát. A sütőt 180 fokra előmelegítem, és kb 25- 30 perc alatt készre sütöm.
A krémhez a tehéntúrót villával összetöröm, és összekeverem a szobahőmérsékletű vajjal, porcukorral, a BIO citrom reszelt héjával és a vaníliás cukorral.
Ha kihűlt a tészta, leszedem róla a sütőpapírt, visszahelyezem a tepsibe, és ráöntöm a krémet. egyenletesen elsimítom rajta.
A máz elkészítése hasonlít a puding készítéséhez, de tej helyett Fantát használok. Felfőzöm a Fanta, a pudingpor és a cukor keverékét, amíg besűrűsödik. Majd állandó kevergetés mellett langyosra hűtöm. Szép áttetsző krémet kapok. Ezután ráöntöm a túrókrémre. Hűtőben néhány óra pihenés következik. Az sem baj, ha egy éjszakán keresztül hűl. Szépen lehet szeletelni, ha kellőképpen megdermed.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése