2024. február 19., hétfő

Zabpelyhes- almás- diós- fahéjas sütemény

Hat unokánk lehetőséget ad arra, hogy átéljük az örömöt és az élet csodáját újra meg újra. Új élettel töltik meg a családunkat. Ők a szeretet és a családi kapcsolatok, az összetartás  megerősítésének forrásai.  Elmélyítik a kapcsolatunkat a három generáción belül. Nagyszerű dolog látni, átélni, hogy mivé fejlődött és bővült szerelmünk, ami 45 évvel ezelőtt kezdődött. Hálás vagyok Istennek mindenért!!

Hozzávalók:
- 2 bögre apró szemű zabpehely (fele lehet zabliszt)

- 3 bögre reszelt alma levével együtt

- 2 teáskanál fahéj

-  fél bögre tej

- 1 bögre vágott dió

- 2 ek vaj vagy margarin

- 2 egész tojás

- fél csomag sütőpor

- cukor vagy méz ízlés szerint

- csipet só



Elkészítése:
A tojások sárgáját a vajjal vagy margarinnal, cukorral kikeverem. Hozzáadok mindent a tojásfehérjén kívül. Jól  elkeverem, majd a tojások fehérjéből kemény habot verek, amit óvatosan hozzákeverek a masszához. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntöm, majd 180-190 fokon kb. 40 percig sütöm. Hidegen érdemes szeletelni. 

A cukrot le lehet cserélni édesítőszerre, a tejet növényi tejre.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése