A gombával töltött leveles- vajas hajtovány egy ínycsiklandó étel, amely egyszerűen elkészíthető, mégis csodálatos ízvilágot kínál. Ideális előételként, reggeliként gyümölcslével, illetve egy könnyű vacsoraként. Ideális vendégváráshoz vagy bármikor, amikor szeretnénk egy kis luxust varázsolni az asztalra.
Hozzávalók:
- 1 csomag leveles- vajas tészta
- 30 dkg gomba
- 1 fej hagyma
- kevés olaj
- 10 dkg tejföl
- só, bors
- 15 dkg sajt
- 1 tojás a kenéshez
Elkészítése:
A hagymát és a gombát apró kockára vágom és egy kis olajon megpirítom. Sózom, borsózom, majd hozzáadom a tejfölt és elfőzöm a levét.
A leveles- vajas tésztát 12 kockára vágom, majd a gombás tölteléket elosztom, hogy mindegyikbe egyformán jusson. A sajtot lereszelem, és a gombás töltelékre halmozom. A kockákat keresztbe összehajtom, és összenyomkodom a széleit, majd a két végét összeragasztom. Tojással megkenem a tetejét, és 180 fokon 30 perc alatt aranybarnára sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése