A csalamádé az idő múlásával is megtartja a frissességét, hasonlóan ahhoz, ahogy a családi emlékeink szívünkben megmaradnak évtizedekig. Ahogy a friss zöldségek összekeverednek az ínycsiklandó fűszerekkel, úgy fonódik össze a családtagok szeretete és törődése, ami elkísér egy életen át. Így hát a csalamádé nem csak egy étel, hanem egy igazi nyári mesébe illő történet, melyben a zöldségek színes palettája mellett a család szeretete és együvé tartozásának örök ragyogása is helyet kap. Ahogy minden falatot élvezettel kóstolunk meg, úgy éljük át újra és újra azt a meghitt pillanatot, amikor a nyár varázsa és a család szeretete egy tál csalamádéban összeolvad.
Hozzávalók:
- 2 kisebb fej káposzta
- 2 kg uborka
- 80 dkg sárgarépa
- 1 kg hagyma
- 1 kg paprika (kápia is mehet bele a szép színe miatt)
- 3 dl 10%- os ecet
- 30 dkg cukor
- 8 dkg só (ízlés szerint lehet többet vagy kevesebbet tenni bele)
- 1 csapott mokkás kanál borkősav
Elkészítése:
A hozzávalókat egy nagyobb tálba legyalulom. Összekeverem a többi hozzávalóval, majd 12- 16 órán keresztül pihentetem. Sterilizált üvegekbe rakom a saját levével együtt. Rácsavarom a tetejét, és már kész is van. Nem kell felfőzni és nem kell dunsztolni. Végtelenül egyszerű és nagyszerű.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése