2023. augusztus 21., hétfő

Csalamádé

 A csalamádé az idő múlásával is megtartja a frissességét, hasonlóan ahhoz, ahogy a családi emlékeink szívünkben megmaradnak évtizedekig. Ahogy a friss zöldségek összekeverednek az ínycsiklandó fűszerekkel, úgy fonódik össze a családtagok szeretete és törődése, ami elkísér egy életen át. Így hát a csalamádé nem csak egy étel, hanem egy igazi nyári mesébe illő történet, melyben a zöldségek színes palettája mellett a család szeretete és együvé tartozásának örök ragyogása is helyet kap. Ahogy minden falatot élvezettel kóstolunk meg, úgy éljük át újra és újra azt a meghitt pillanatot, amikor a nyár varázsa és a család szeretete egy tál csalamádéban összeolvad.

Hozzávalók:

- 2 kisebb fej káposzta

- 2 kg uborka

- 80 dkg sárgarépa

- 1 kg hagyma

- 1 kg paprika (kápia is mehet bele a szép színe miatt)

- 3 dl 10%- os ecet

- 30 dkg cukor

- 8 dkg só (ízlés szerint lehet többet vagy kevesebbet tenni bele)

- 1 csapott mokkás kanál borkősav

Elkészítése:

A hozzávalókat egy nagyobb tálba legyalulom. Összekeverem a többi hozzávalóval, majd 12- 16 órán keresztül pihentetem. Sterilizált üvegekbe rakom a saját levével együtt. Rácsavarom a tetejét, és már kész is van. Nem kell felfőzni és nem kell dunsztolni. Végtelenül egyszerű és nagyszerű.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése