2023. július 6., csütörtök

Virslis, pizzaszószos kiflicskék sajttal megszórva

 Jézus" mindig és mindenütt jelen van. Nem ismeri a lehetetlen időpontot. Ott van a hajnali gyors indulásánál, és a késő éjjel befutó vonatok érkezésekor. Az elhagyatott tereken, és a túlzsúfolt piacokon.Mindenütt lehet találkozni vele, a legszűkebb sötét folyosón, a kivégzőtelep havában, bármelyik ház vagy udvar bezárt kapujára borulva." Pilinszky János

Hozzávalók:

- 1 kg liszt

- 5- 6 dl tej + a liszt minőségétől függően lehet még bele tenni 1- 2 decit

- 1 csomag friss élesztő vagy 2 tasak szárított élesztő

- 1 ek+ 1 csapott tk só 

- 2 dl olaj

- 1 ek cukor

- pizzaszósz (bolti vagy házi)

- bőr nélküli virsli

- sajt a szóráshoz

Elkészítése:

Egy mélyebb tálba szórom a lisztet, a sót. Hozzáadom az olajat, a tejet, és az élesztőt, amelyet előzőleg  egy kevés langyos cukros tejben megfuttatok. Jól összedolgozom a masszát, majd egy óra hosszáig langyos helyen kelesztem. 

Ha kész, lisztes deszkán kinyújtom a tésztát, majd 8- 10 cm- es kockákat vágok belőle. Mindegyiket megkenem a pizzaszósszal, az egyik szélére helyezem a virsli darabkát, majd szépen feltekerem. Olajozott sütőpapírra rakom őket. Előmelegített sütőben 200 fokon kb 10- 15 percig sütöm. Ha kész, reszelt sajtot szórok a tetejére, majd visszadugom a sütőbe, hogy olvadjon rá.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése