2023. június 21., szerda

Csirkemellfilé sajt bubdában, fokhagymás tejföllel

Az étkezés és a család két olyan dolog, amelyek a boldog és kiegyensúlyozott élet alapjait jelentik. Tehát érdemes időt és figyelmet szentelni az étkezésre és a családi pillanatokra. Legyen az rendszeres családi vacsora, közös főzési alkalmak vagy együtt töltött ünnepek. Ezek az élmények különleges emlékeket hoznak létre, és erősítik a családi kötelékeket. Az asztal körül eltöltött idő arra szolgál, hogy megmutassuk, mennyire fontosak vagyunk egymásnak, továbbá a szeretetünk és gondoskodásunk kifejezésének egyik módja. Ne felejtsük el értékelni a szeretteinket, és kimutatni nekik, hogy mennyire fontosak számunkra.

Hozzávalók:

- kb.10 szelet csirkemellfilé

- 20 dkg tömlős natúr krémsajt

- 2 db tojás

- 2-3 ek tejföl

- 2 dl tejszin

- só, bors, fokhagyma granulátum

- finomliszt a forgatáshoz

- olaj a sütéshez (én bő olajban sütöm, kb 1 literben)

Mártogatóshoz:

- tejföl

- fokhagyma

- pici só

- pici bors

- 4- 5 ek liszt (szükség szerinti mennyiségben) 

Elkészítése:

A csirkemell szeleteket kiklopfolom, sózom, nagyon enyhén borsózom.Lisztbe mártom mindkét oldalukat.

A tojásokat felverem villával, belenyomom a natúr krémsajtot, hozzáadom a tejfölt, tejszínt, sózom, és szórok bele egy kevés fokhagyma granulátumot. 

A lisztes szeleteket a tojásos- sajtos masszába mártom, majd forró olajban mindkét oldalukat kisütöm. 

A köret lehet sült krumpli, rizs, párolt zöldség, stb. Fokhagymás tejföllel tálalom és szezonális salátával.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése