Az étkezés és a család két olyan dolog, amelyek a boldog és kiegyensúlyozott élet alapjait jelentik. Tehát érdemes időt és figyelmet szentelni az étkezésre és a családi pillanatokra. Legyen az rendszeres családi vacsora, közös főzési alkalmak vagy együtt töltött ünnepek. Ezek az élmények különleges emlékeket hoznak létre, és erősítik a családi kötelékeket. Az asztal körül eltöltött idő arra szolgál, hogy megmutassuk, mennyire fontosak vagyunk egymásnak, továbbá a szeretetünk és gondoskodásunk kifejezésének egyik módja. Ne felejtsük el értékelni a szeretteinket, és kimutatni nekik, hogy mennyire fontosak számunkra.
Hozzávalók:
- kb.10 szelet csirkemellfilé
- 20 dkg tömlős natúr krémsajt
- 2 db tojás
- 2-3 ek tejföl
- 2 dl tejszin
- só, bors, fokhagyma granulátum
- finomliszt a forgatáshoz
- olaj a sütéshez (én bő olajban sütöm, kb 1 literben)
Mártogatóshoz:
- tejföl
- fokhagyma
- pici só
- pici bors
- 4- 5 ek liszt (szükség szerinti mennyiségben)
Elkészítése:
A csirkemell szeleteket kiklopfolom, sózom, nagyon enyhén borsózom.Lisztbe mártom mindkét oldalukat.
A tojásokat felverem villával, belenyomom a natúr krémsajtot, hozzáadom a tejfölt, tejszínt, sózom, és szórok bele egy kevés fokhagyma granulátumot.
A lisztes szeleteket a tojásos- sajtos masszába mártom, majd forró olajban mindkét oldalukat kisütöm.
A köret lehet sült krumpli, rizs, párolt zöldség, stb. Fokhagymás tejföllel tálalom és szezonális salátával.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése