2023. március 14., kedd

Szilvalekváros, habos, krémes, diós finomság

 A valódi kincs az, ami ott van benned, a külsődet csak kölcsön kaptad.

Hozzávalók:

- 25 dkg Rama margarin

- 3 tojás sárgája

- 10 ek porcukor

- 6 ek tejföl

- 1 csomag sütőpor

- 60-70 dkg liszt

Kenéshez, szóráshoz:

- házi cukor nélküli szilvalekvár

- 3 tojás fehérje

- dió

Krémhez:

- 1/2 liter tej

- 6- 7  púpos ek gríz annyi, hogy ne legyen se túl folyós, se túl híg

- 25 dkg cukor 

- 25 dkg vaj

Elkészítése: a

A tésztát összeállítom, majd vékonyan olajozott sütőpapíron három vékony lapot nyújtok, amit megkenek Szatmári szilvalekvárral, a tojásfehérjéből vert hab harmadával és enyhén cukros diót szórok rá. A sütőpapírral együtt felcsúsztatom a gáztepsi hátára, és kb 180 fokon aranysárgára sütöm. Ezt megismétlem még kétszer, tehát összesen három hasonló lapot sütök.

A tejből, grízből és cukorból tejbegrízt főzök. Figyelek arra, hogy ne legyen folyós. Hagyom kihűlni, majd a vajat kihabosítom, és összekeverem a kihűlt tejbegrízzel.

Ezzel megkenem a kisült lekváros, habos, diós lapokat, és szépen egymásra helyezem őket. A legfelső lapra nem kerül semmi krém. Annak a szépségét a rásütött lekváros, habos dió adja.

Dobozban hűtőben több napig is eláll.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése