A valódi kincs az, ami ott van benned, a külsődet csak kölcsön kaptad.
Hozzávalók:
- 25 dkg Rama margarin
- 3 tojás sárgája
- 10 ek porcukor
- 6 ek tejföl
- 1 csomag sütőpor
- 60-70 dkg liszt
Kenéshez, szóráshoz:
- házi cukor nélküli szilvalekvár
- 3 tojás fehérje
- dió
Krémhez:
- 1/2 liter tej
- 6- 7 púpos ek gríz annyi, hogy ne legyen se túl folyós, se túl híg
- 25 dkg cukor
- 25 dkg vaj
Elkészítése: a
A tésztát összeállítom, majd vékonyan olajozott sütőpapíron három vékony lapot nyújtok, amit megkenek Szatmári szilvalekvárral, a tojásfehérjéből vert hab harmadával és enyhén cukros diót szórok rá. A sütőpapírral együtt felcsúsztatom a gáztepsi hátára, és kb 180 fokon aranysárgára sütöm. Ezt megismétlem még kétszer, tehát összesen három hasonló lapot sütök.
A tejből, grízből és cukorból tejbegrízt főzök. Figyelek arra, hogy ne legyen folyós. Hagyom kihűlni, majd a vajat kihabosítom, és összekeverem a kihűlt tejbegrízzel.
Ezzel megkenem a kisült lekváros, habos, diós lapokat, és szépen egymásra helyezem őket. A legfelső lapra nem kerül semmi krém. Annak a szépségét a rásütött lekváros, habos dió adja.
Dobozban hűtőben több napig is eláll.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése