A meglepetés reggeli egy személyes ajándék, egy egyedülálló élmény annak is, aki készíti és annak is, aki kapja. Írországi évei alatt Szabolcsnak egyik kedvenc reggelije a Hash brown volt. Gyakran mesélt róla, én meg szokásomhoz híven elhatároztam, hogy elkészítem neki. Nagy sikere volt. :-)
Hozzávalók:
- 2 aranysárga krumpli kb. 30 dkg
- 1 nagy barna vagy vörös krumpli kb. 30 dkg
- 1 tk só
- 6 ek kukoricakeményítő
- szeletelt mozzarella
- 2 ek olaj a pirításhoz
- olaj a sütéshez (ez a serpenyő mélységétől függ. Jó ha ellepi a hash brownt sütés közben)
Elkészítése:
A krumplikat meghámozom, lemosom, majd 4 mm- es kockákra vágom. Bő vízben lemosom a feldarabolt krumplit, leszűröm, majd 1 tk sóval sózom, és egy kevés olajjal jól összekeverem, és folyamatosan kevergetve kb 6 percig pirítom egy dupla aljú serpenyőben. Lényeges, hogy puha legyen, de ne pépes. Amíg a krumpli forró, hozzákeverem a kukoricakeményítőt, és összedolgozom egy kicsit.
Egy sütőpapírra helyezem a masszát, majd egy sodrófa segítségével kb 1 cm vastagságúra nyújtom.
Én pizzavágóval szoktam szeletelni olyan 6,5 cm x 10 cm-s téglalap alakú darabokra. Mindegyikre teszek 1- 2 szelet mozzarellát (lehet mellé tenni sonkát is, ha valaki úgy szereti) majd egy másik ugyanakkora lapocskát teszek mindegyik tetejére. Összenyomkodom a széleket, picit formázom, hogy szép lekerekített legyen a sarka. Egy serpenyőben olajat hevítek, majd a kis téglalapjaimat aranybarnás- sárgás színűre sütöm. Közben óvatosan kis lapátkával megfordítom, hogy mindkét fele szép arany színű legyen.
Buggyantott tojással, és paradicsomos óriás babbal tálalom még melegen.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése