Sulis korában Bubinak a kedvenc süteménye volt az Isler. Azóta változtak a receptek, és sajnos már közel sem olyan, amilyen akkor volt a régi szép időkben. Jó volt nosztalgiázni egy kicsit. Gyakran egy illat, egy íz visszahozza a gyerekkorunkat. Az enyéim nem lettek szépek, de az ízük......mennyei!!!!
Hozzávalók:
- 5 dkg porcukor
- 10 dkg vaj
- 14 dkg liszt
- 5 dkg vágott dió
- fél kk fahéj
Hozzávalók a töltelékhez:
- finom minőségi sárgabarack lekvár (ribizli, málna is lehet)
Hozzávaló a mázhoz:
- 30 dkg étcsoki
A vajat kikeverem a porcukorral, hozzáadom a lisztet, diót és fahéjat. Összegyúrom, és kb fél centi vastagságúra kinyújtom. Ízlés szerint kisebb vagy nagyobb pogácsaszaggatóval kiszaggatom. Kikent tepsibe helyezem. Majd előmelegített sütőben 180 fokon megsütöm.
Ha kész, lekvárral összeragasztom, és a felolvasztott csokiba mártom. Száradás után fogyasztható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése