Keresd a jelentéktelen, kicsi, de lényeges tulajdonságokat, amelyek elengedhetetlenek az élethez :-)
Hozzávalók:
- 5 tojásfehérje
- 1 ek citromlé
- csipet só
- 20 dkg kristálycukor
- 1 ek kukorica vagy tápióka keményítő
Töltelékhez:
- 25 dkg Mascarpone
- 2,5 dl habtejszín
- 15 dkg cukor (ízlés szerint lehet több is)
- 1 csomag vaníliás cukor
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 170 fokra. A tojásfehérjét egy csipet sóval, 1 ek citromlével, 20 dkg cukorral szép fényes habbá verem. Óvatosan elkeverek benne 1 ek tápióka keményítőt.
Amíg sül, a Mascarponet kikeverem a cukorral, majd hozzáadom a habtejszínt és a Vaníliás cukrot, és kemény habbá verem. Nem kell bele habfixáló.
A habot 160 fokon 20-25- perc alatt készresütöm. Nem kell barnára sütni, csak szép zsemleszínűre, hogy lehessen tekerni.
Sütés után egy rács segítségével kiborítom a lapot egy sütőpapírra. Ha kihűlt, elosztom rajta a Mascarponés habot, és sűrűn telerakom málnával, áfonyával, és feldarabolt eperrel, amit előzőleg megcukrozok és meglocsolom egy kevés citromlével (a levét lecsepegtetem, mielőtt ráteszem a krémre)
Ezután szépen feltekerem a sütőpapírral. Nem kell félni, mert nem lehet elrontani. Nem baj, ha megreped a tetején a hab. Hidegen szeletelem. Csodálatos finomság :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése