2021. május 7., péntek

Lazacpisztráng

Gondolkoztatok már azon, hogy mi van, ha evilági dolgaink, minden, amit megélünk, minden, amin keresztülmegyünk, egy sokkal szebb világra készítenek fel?

Hozzávalók:
- 1- 1,5 kg filézett lazacpisztráng
- 1 db citrom leve
- só, bors, majoránna
- 3 gerezd fokhagyma
- gondolatnyi rozmaring
- gondolatnyi kakukkfű
- vaj

Elkészítése:
A citrom levével elkeverem a sót, borsot, préselt fokhagymást, majoránnát, rozmaringot, kakukkfüvet. Jól bedörzsölöm vele a filézett halszeleteket. Ha van még néhány szálka a húsban, kis csipesszel könnyen kiszedem belőle.
Néhány percig pácolom, majd egy serpenyőben vajat olvasztok egy kis olaj hozzáadásával, és kb 4- 5 percig sütöm benne az egyik oldalát, és 4- 5 percig a másik oldalát. Bőrös felével lefelé kezdem a sütést. Óvatosan a forgatásnál, mert a lazac húsa nagyon omlós. 
Rizzsel és citromkarikákkal kínálom.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése