Ha jól akarod érezni magad, tedd azt, amit szeretsz, vagy tanuld meg szeretni azt, amit teszel :-)
Hozzávalók:- 1 kg natúr joghurt
- 4 dl tejszín (hulala megfelel)
- 4 ek. zselatin
- 17 ek porcukor cukor
- 2 csomag vaníliás cukor
- gyümölcs ízlés szerint (ez alkalommal epret, málnát, ananász konzervet használtam)
Elkészítése:
A zselatint összemelegítem az ananász konzerv levével. Főzni tilos, mert elveszíti zselatinos tulajdonságát.
A gyümölcsöket tetszés szerinti méretre darabolom.
A joghurtot a kétféle cukorral összekeverem (amennyiben édesített Hulalát használok, csökkentem a hozzáadott cukor mennyiségét 10- 12 evőkanálra), a tejszínt habbá verem, majd hozzáadom a zselatinnal összemelegített ananászlevet, és a darabolt gyümölcsöt. Formába öntöm, és néhány órára, akár egy éjszakára is hűtőbe teszem. Tálalás előtt egy nagyobb tányér segítségével kiborítom a tortát. és gyümölcsökkel díszítem.
Nagyon kellemes, üdítő hatású desszert.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése