Az életben a legszebb dolgokat nem lehet meglátni vagy megérinteni, csakis a szívvel lehet megérezni.
Hozzávalók:- 20 dkg liszt
- 1 mk só
- 1 mk bors
- 12,5 dkg hideg vaj
- 0,8 dl jeges víz
- 0,6 dkg tejföl
- 0,8 dkg krémsajt
- 3 ek füstölt sajt és normál sajt
- 1- 2 gerezd fokhagyma
Zöldségek:
- újhagyma, édesburgonya, koktélparadicsom, gomba, cukkini, tv paprika vagy kápia, kakukkfű
Elkészítése:
A lisztet a sóval, borssal, lereszelt hideg vajjal morzsás állagúra dolgozom. Hozzáadom a jeges vizet
majd még morzsalélókos állapotában kicsit összegyúrom. Folpackba csomagolva 1- 2 órára a hűtőbe teszem.Amíg a tészta pihen a hűtőben, a zöldségeket megtisztítom és a kívánt méretre vágom. Egy mélyebb edénybe helyezem és megszórom borssal, kakukkfűvel, majd jól meglocsolom olívaolajjal. Összekeverem egy kicsit, de nem sózom, mert akkor levet eresztene.
A tejfölt, krémsajtot, reszelt sajtokat a zúzott fokhagymával elkeverem.
A sütőt előmelegítem 200-220 fokra. Kiveszem a tésztát a hűtőből. majd a lisztezett sütőpapíron kb 35 cm átmérőjű kört nyújtok belőle. Rákenem a sajtos tejfölt, erre halmozom a darabolt zöldségeket, kis peremet hagyva a szélén. A tészta szélét szépen visszahajtogatom kis rakásokat létrehozva. Ezt a részt megkenem felvert tojással, és mehet is 30- 35 percre a forró sütőbe.
Én dupla adagot készítettem belőle, ami kb. 4 embernek elegendő porció. Ebből a dupla adagból 4 kisebb karikát készítettem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése