Nyitott ablaknál hallgatni hogyan csordogál csendesen, békésen, nyugtató monoton hangján az eső, a mindent tápláló életet adó eső...
- csillagtök+ panírozáshoz liszt, tojás, zsemlemorzsa, olaj a sütéshez
- krumpli + Wok olaj+ rozmaringos olívaolaj
- zöld spárga+ kakukkfű, rozmaring, citrom, babérlevél, vaj, fokhagyma,
Elkészítése:
A krumplit megpucolom, karikára vágom és sós vízben kicsit megfőzöm. Ha majdnem kész, leszűröm és kevés Wok olaj és rozmaringos olívaolaj keverékében mindkét oldalát egy serpenyőben szépen megpirítom.
A csillagtököt meghámozom, cikkekre vágom, és ha szükséges, a magját is kikaparom belőle. Sózom, borsózom, és egy tálcán hagyom kb. fél órát állni. Fél óra után papírtörlőkendőre teszem, leitatom róla a nedvességet, és hagyományos módon bepanírozom, majd bő olajban kisütöm.
Egy edénybe vizet teszek forrni sóval, egy kis citrom karikával, egy egész citrom levével, kakukkfűvel, rozmaringgal, és egy babérlevéllel. A spárgának az alsó szárából kb 4- 5 centit levágok, majd alapos mosás után a fűszeres fövő vízbe teszem.
Ha kész, leszűröm óvatosan, hogy a feje ne törjön le. Tálaláskor fokhagymás olvasztott vajjal bőven meglocsolom.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése