Gondolkozott már valaki azon, hogy miért pont francia krémes, és nem valami más a "nemzetisége"?
Nos, a francia "mille- feuille" "ezernyi lap" adta az ötletet, ami valójában a leveles tésztájára utal.
- 1 csomag nyers leveles- vajas tészta
- 1 csomag házi krémes por (Dr. Oetker)
- 8 dl tej
- 1 csomag habtejszín (OKÉ)
- kevés cukor
- 1 tábla 70%- os csokoládé+ 1- 2 kocka tejcsoki (ízlés szerint lehet ezt variálni)
Elkészítése:
A lapot a kívánt méretre felkockázom. A sütőt előmelegítem 200 fokra, majd légkeveréssel pár perc alatt készre sütöm.
Ameddig sül, a házi krémes port felverem 8 dl tejjel, és a habtejszínt is kevés cukorral, hogy ne legyen túl édes.
Ha kihűltek a lapok, felére halmozom a vaníliás krémet, elsimítom, majd a felvert tejszínhabot. Azt is elsimítom. Ráhelyezem a másik felét is a lapnak (kis kockákat), majd olvasztott csokival megkenegetem a tetejét.
A tejszínhabba szándékosan nem teszek habfixálót, hogy finom krémes legyen az állaga. A szépség most nem számít :-)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése