Hamarosan felteszem a tojásfehérje nélküli variációt is. Pont olyan finom, mint ez. :-)
Hozzávalók:
- 7 db tojásnak a fehérje
- 20 dkg cukor (ízlés szerint mehet kicsivel több vagy kevesebb is bele)
- csipet só
- 20 dkg kókuszreszelék
- 3 púpos evőkanál liszt
- fél csomag sütőpor
Hozzávalók a krémhez:
- 7 tojásnak a sárgája
- 5 ek liszt
- kb 6 dl tej
- 25 dkg étcsokoládé
- 3- 4 ek cukor
- 25 dkg vaj
Elkészítése:
A
tojások fehérjét kevés sóval és a cukorral kemény habbá verem.
Hozzáadom a kókuszreszeléket, illetve az átszitált lisztet és sütőport.
Vajazott tepsibe (nagy méretűbe) kanalazom, majd szépen elsimítom.
Előmelegített sütőben 200 fokon alsó- felső légkeveréssel pár perc alatt megsütöm, vigyázva, hogy ne barnuljon meg.
A
tejet felforrósítom, közben a tojások sárgáját a cukorral a liszttel és
kevés tejjel jól elkeverem. Hozzáöntöm a forró tejet állandó keverés
mellett. Gyorsan besűrűsödik. Ekkor még forrón belekeverem a vajat és a
csokit. (Ha valakinek van kedve és ideje, nyugodtan kikeverheti a vajat
és a hideg főtt krémhez adja hozzá.) Hagyom kihűlni, majd elsimítom a
tészta tetején. Megszórom kevés kókuszreszelékkel, és lehet szeletelni.
Sokkal finomabb a krém csokival, mintha kakaóval készítettem volna.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése