- 15 dkg fehércsoki
- 1 dkg zselatin
- 1 dl hideg víz
- 2 dl habtejszín
- 2 dl tej
Elkészítése:
Összekeverem a zselatint a hideg vízzel és hagyom 5 percig ázni. Egy edényben odateszem a tejszínt melegedni, majd hozzáadom a fehér csokit. Kevergetve felolvasztom. Hozzáöntöm a tejet és forráspontig hevítem. Ekkor leveszem a tűzről, hagyom 4 percig hűlni, és belekeverem a felolvasztott zselatint. A masszát egy szilikon formába öntöm, hűtőbe teszem 3 óra hosszára. Aztán elkészítem a második réteget is.
Hozzávalók a második réteghez:
- 15 dkg tejcsoki
- 1 dkg zselatin
- 1 dl hideg víz
- 2 dl habtejszín
- 2 dl tej
Az eljárás ugyanaz, mint az első rétegnél, csak ebben az esetben tejcsokit használok a fehércsoki helyett.
3 óra pihenés után ráöntöm a szilikon formában lévő fehér rétegre a csokis masszát, és ismét hűtőbe teszem 3 órára.
Hozzávalók a harmadik réteghez:
- 15 dkg minőségi étcsoki 85%- os
- 1 dkg zselatin
- 1 dl hideg víz
- 2 dl habtejszín
- 2 dl tej
- pici kardamom
Harmadjára is megismétlem a műveletet, ezúttal étcsokival és pici kardamommal. Ha kész ráöntöm a már megdermedt rétegekre, és én személy szerint egy egész éjszakára a hűtőben hagytam, hogy szépen álljanak össze a csokis szintek.
Nagyon mutatós, finom desszert. Ha jó szilikon formát választunk, nem is szükséges díszíteni a tortát, mert egymagában is mutatós.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése