2015. december 16., szerda

A világ legfinomabb Oreo tortája sütés nélkül

103 évvel ezelőtt 1912 március 6- án látott napvilágot Amerikában az Oreo keksz, ez a csodálatos "örök szenzáció". Azóta is toplistás. Nem véletlen.
1997- ig disznózsírból készült a fehér krém benne, majd felváltották "egészségesebb" hidrogénezett növényi olajra. 2006- tól viszont valóban transzzsír mentes nem hidrogénezett növényi olaj került bele. Divatba is jöttek a belőle készült különféle torták, sütemények, fagyik, turmixok.
Egy szó mint száz, az alábbi Oreo tortának párja nincs. Valami csodálatos állaga és íze van. Érdemes kipróbálni, annál is inkább, mert nagyon egyszerű elkészíteni.
Hozzávalók:
- eper
- 33 dkg Oreo keksz
- 11 dkg vaj
- 20 dkg tejcsoki
- 10 dkg étcsoki
- 2 dl habtejszín
- szeletelt mandula
- 12x 36 cm forma

Elkészítése:
Az Oreo kekszet ledarálom és a szoba hőmérsékletű vajjal  összeelegyítem. Egy közepes méretű tortaforma aljába belenyomkodom. A habtejszínt összemelegítem a darabokra tördelt csokival. Ráöntöm a kekszes alapra. Belenyomkodom az epret és megszórom szeletelt mandulával. Néhány órára esetleg egy éjszakára hűtőbe teszem, majd lehet tálalni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése