Elővettem az antik ezüst és üveg kombinációjából készült tálcámat is. Ha jól emlékszem Babu nénié volt, amit aztán Sanyiéknak adott. Én tőlük kaptam. Irénke emlékére ma ezen kínáltam a mákos- meggyes rétesemet.
Szívesen emlékszem az együtt töltött órákra, a vendéglátásaira, a finomságaira.
Nem csak szép és okos nő volt, de kreatív, szorgalmas, jó háziasszony. Az otthon melegét mesterien táplálta, amit a szűk családján kívül, a vendég is megtapasztalt mihelyt betette lábát a házába.
Hálás vagyok Istennek, hogy megismerhettem, hogy része volt az életemnek! Különleges és értékes ember volt.
Hozzávalók:
- 20 dkg Milka csoki (a legfinomabb, ha 10 dkg étcsokiból és 10 dkg Milka csokiból készítem)
- 2 ek. minőségi keserű kakaópor
- 12 dkg vaj
- 10 dkg porcukor
- 3 db egész tojás
- 2- 3 ek. liszt
- csipet só
Elkészítése:
A csokit mikróban megolvasztom vigyázva nehogy megégjen. A tojások sárgáját kikavarom a vajjal és a cukor egy részével. Hozzáadom az olvadt csokoládét, majd a lisztet, és legvégén az egy csipet sóval és maradék porcukorral felvert tojásfehérjét. Vajazott sütőpapíron közepes méretű kerek formában, előmelegített sütőben (180- 200 fokon) 15- 20 percig sütöm. Kívül ropogósnak, belül majdnem ragacsosnak kell lennie.
Tetejére kis tejszínnel elkevert Milka csokit kenek.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése