A karácsonyi vásárok hangulatára emlékeztet, ahol képtelenség nyálcsorgatás nélkül elmenni mellette. Mivel sertésszalonnával készül a vásárban, kénytelen vagyok otthon készíteni magunknak csirkesonkából.
Az én kenyérlángosom nem lát császárszalonnát csak csirkesonkát.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dl langyos víz
- 1 csomag szárított élesztő
- 4 ek. olaj
- só
- 1 fej hagyma
- 10-20 dkg sonka (aki eszik sertést, az császárszalonnával készítse)
- 1- 2 gerezd fokhagyma
- 2 nagy doboz tejföl
- sajt
- olíva bogyó
Elkészítése:
A lisztet az olajjal, vízzel, sóval és élesztővel jól összedolgozom.
Hagyom 40 percig kelni.
A tésztát kézzel kihúzogatom és kitapétázok vele egy nagyobbacska
tepsit. Rákenem a fokhagymás tejfölt, majd rádobálom a sonkát, hagymát, olíva bogyót, majd végül rászórom a sajtot. Meleg
sütőbe helyezem. Nem szoktam nézni az időt, illatra és ránézésre döntöm
el, hogy megsült-e már.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése