2015. január 3., szombat

Kenyérlángos

A karácsonyi vásárok hangulatára emlékeztet, ahol képtelenség nyálcsorgatás nélkül elmenni mellette. Mivel sertésszalonnával készül a vásárban, kénytelen vagyok otthon készíteni magunknak csirkesonkából.
Az én kenyérlángosom nem lát császárszalonnát csak csirkesonkát.
Hozzávalók:
- 40 dkg liszt
- 2,5 dl langyos víz
- 1 csomag szárított élesztő
- 4 ek. olaj
- só
- 1 fej hagyma
- 10-20 dkg sonka (aki eszik sertést, az császárszalonnával készítse)
- 1- 2 gerezd fokhagyma
- 2 nagy doboz tejföl
- sajt
- olíva bogyó

Elkészítése:
A lisztet az olajjal, vízzel, sóval és élesztővel jól összedolgozom. Hagyom 40 percig kelni.
A tésztát kézzel kihúzogatom és kitapétázok vele egy nagyobbacska tepsit. Rákenem a fokhagymás tejfölt, majd rádobálom a sonkát, hagymát, olíva bogyót, majd végül rászórom a sajtot. Meleg sütőbe helyezem. Nem szoktam nézni az időt, illatra és ránézésre döntöm el, hogy megsült-e már.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése