2014. december 18., csütörtök

Kávés szelet

Búcsúztató/ József Attila

Im hát aki mérték lettel
szórakozott az ételekkel,
a meg nem roggyant keze- lába,
jöhet a tánciskolába.
Járjuk, mint a szél a pusztán,
Fölfrissülünk majd káposztán,
káposztának is a levén,
mint a beduin a tevén.

(E hasonlat egyéb hián,
nem történt csak a rím mián.)
S ha még fogát feni falánk,-
frissen sül a farsangi fánk,
kívül piros, belül foszlik,
 míg a vendég el nem oszlik.
S aki panasszal van bajba',
menjen a sóhivatalba!
Hozzávalók:
- 8 tojás
- 8 ek cukor
- 8 ek liszt
- sütőpor
- 1 ek porrá őrölt finom nescafé vagy 2- 3 csomag 3in 1 nescafé

Krémhez:
- 3 tojás sárgája
- 15 dkg porcukor
- 1/2 csomag vaníliás pudingpor
- 2 dl tej
- 7 dkg reszelt csoki
- 2 csomag 3in 1, vagy 2 ek pici tejben feloldott nescafé
- 20 dkg margarin

Elkészítése:
A 8 tojás fehérjét habbá verem egy csipet sóval és a 8 ek cukorral. A tojások sárgáját is habosra keverem majd hozzáadom a habhoz, beleszitálom a lisztet és a sütőport és fakanállal óvatosan belekavarom. A legvégén beleszórok 2 vagy 3 csomag 3in 1-et vagy apróra őrölt nescafét.

Amíg a piskóta sül, a krémhez a 3 tojás sárgáját 15 dkg porcukorral elkeverem, majd a fél csomag vaníliás pudingporral és 2 dl tejjel folyamatos keverés mellett (habverővel) alacsony lángon krémmé főzöm.
Miután leveszem a tűzről belereszelek 7 dkg étcsokit, és a 2 csomag 3in 1-et vagy a feloldott nescafét.
A 20 dkg margarint habosra keverem és a kihűlt krémhez adom.

A hideg piskótát középen elvágom, megkenem a krém felével. Befedem a másik lappal, és bevonom a maradék krémmel vagy csokimázzal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése