Mikor megkóstoltam Ini jutott eszembe. Ezt biztosan szeretné. A látványa nem olyan szép, de az íze.......................mennyei. Csupa citrom, csupa mazsola, csupa gyönyörűség...............
Hozzávalók:
- 1 bögre liszt
- 1/2 bögre darált mandula (ha nincs mehet sima liszt is helyette)
- 2 teáskanál sütőpor
- 1 csipet só
- 3 nagy tojás
- 3/4 bögre barna cukor (vagy fehér)
- 1/2 bögre natúr joghurt
- 1 teáskanál reszelt citromhéj ( jól mosd meg a héját, vagy biót veszel)
- 10 dkg mazsola vagy kandírozott citromhéj (én maradok a mazsolánál)
- 1/ 2 bögre napraforgó olaj
Sziruphoz:
- 1- 1,5 dl citromlé
- 4-5 evőkanál cukor
Elkészítése:
A
hozzávalókat jól elkeverem, ha van türelmem, akkor először a tojásokat a
cukorral kihabosítom, majd hozzáadom a többi hozzávalót, legvégén a
mazsolát.
Vajazott tepsiben kb 23 cm-es) előmelegített sütőben 180 fokon kb 40 percig sütöm.
Ha
elkészült kicsavarom a citrom levét, összekeverem porcukorral és szépen
egyenletesen ráöntöm a kisült tésztára. Legjobb, ha kihűlve tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése