Hozzávalók:
- 4 tojás
- 20 dkg liszt
- 25 dkg cukor
- 1 bio narancs reszelt héja és leve (kb 1 dl)
- 4 ek forró víz
- 1 csomag sütőpor
Krém:
- 5 dl tej
- 2 dl frissen facsart narancslé
- 2 csomag vaníliás pudingpor
- 6 ek cukor
- 3 dl habtejszín
- 1 csomag habfixáló
- reszelt bió narancshéj
Elkészítése:
A tojássárgákat a cukor felével felverem, majd kanalanként hozzáadom a forró vizet, a narancslevet, majd a sütőporos lisztet.
A fehérjéket a cukor másik frelével felverem habnak, majd az előző masszába forgatom.
Egy kivajazott tepsibe 180 fokon készre sütöm.
A krémhez a pudingport elkeverem a narancslével és a cukorral, majd hozzáadom a forró tejhez és állandó kavarás mellett sűrűre főzöm. Hozzáadom a reszelt narancshéjat, és kihűtöm.
A tejszínt félig felverem, beleteszem a habfixálót és a kívánt állag eléréséig verem még. A kihűlt pudinghoz adom, és óvatosan elkeverem.
A piskótámat meglocsolom narancslével, megkenem lekvárral, majd rásimítom a krémet, és feltekerem. Könnyebb, ha egy fóliával segítem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése