Ha gluténmentes lisztkeveréket és gluténmentes sütőport használunk hozzá, akkor a gluténérzékenyek is fogyaszthatják nyugodt lelkiismerettel. Természetesen a kekszport liszttel kell helyettesíteni.
“Cake is happiness! If you know the way of the cake, you know the
way of happiness! If you have a cake in front of you, you should not
look any further for joy!”
- C.YoyBell C.-
Hozzávalók:- 10 dkg vaj vagy margarin
- 10 dkg liszt
- 1/2 csomag sütőpor
- 1 csipet só
- 2 db tojás
- 10 dkg cukor
- 1 dl tej
- 10 dkg mazsola
- kevés fahéj
- 5 dkg háztartási kekszpor
- vaj a forma kikenéséhez
- 3- 4 db alma
Elkészítése:
A sütőt előmelegítem 200 fokra. A hozzávalókat az alma kivételével összekeverem. Az almákat megmosom, meghámozom és kockára vágom. Az alma kockákat belekeverem a masszába. Kivajazott tepsibe öntöm( kb 25 cm-es tepsibe), és bedugom az előmelegített sütőbe. 20 perc után a sütő hőmérsékletét visszatekerem 180 fokra, és készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése