Jean- Anthelme Brillat Savarin
Ausztrália nemzeti hala. Neve azt jelenti, hogy "nagypikkelyű ezüsthal". Ízletes, szálkamentes, egészséges húsa van. Kiemelkedően magas az Omega 3 tartalma. Ezért íze vajszerűen lágy, nem igényel sok fűszerezést. Gyönyörű fehér húsa a csirkemellfiléhez hasonlít.
Pikkelyes, uszonyos és kopoltyúval lélegzik, tehát "tiszta" hal.
- 1,5 kg barramundi filé
- só, bors, fokhagyma, olívaolaj
Fűszervajhoz:
- 10 dkg vaj
- 1 tk petrezselyem
- fél késhegynyi kakukkfű
- 2- 3 gerezd fokhagyma
- só, bors
Elkészítése:
A barramundi filét 10 centis szeletekre vágom. Sózom, borsózom, bedörzsölöm a zúzott fokhagymával, és 1- 2 órára hűtőbe teszem, hogy az ízek jól átjárják a halat.
A vajba belekeverem az apróra vágott fűszereket és préselt fokhagymát. Henger alakot formálok belőle, és fóliába csavarva hűtőbe teszem.
Egy serpenyőbe kevés olívaolajat öntök, felhevítem, majd belehelyezem a halszeleteket.
3- 4 percig sütöm a bőrös oldalát majd egy spatula segítségével megfordítom és 3- 4 perc alatt készresütöm. Citrom karikákkal tálalom. A fűszervajat karikára vágom, és a forró halszeletekre teszem, de csak akkor, amikor már a tányéron van, egyébként gyorsan elolvad.
Toszkán zöldségkeveréket készítettem hozzá és kukoricás párolt rizst, no meg sültkrumplit. Mennyei!!!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése