2014. március 2., vasárnap

Rozslisztes napraforgómagos kenyér

Nagyon fincsi. Aldiban vettem a lisztet.
FEKETE KENYÉR/ Petőfi Sándor
Miért aggódol, lelkem jó anyám,
Hogy kenyeretek barna, emiatt?
Hisz meglehet: ha nincs idehaza,
Tán fehérebb kenyérrel él fiad.
De semmi az! csak add elém, anyám,
Bármilyen barna is az a kenyér.
Itthon sokkal jobb ízű énnekem
A fekete, mint máshol a fehér.
Hozzávalók:
61% búzaliszt, 20% napraforgó mag, 12% rozsliszt, kovász, só, cukor

Elkészítése:
1 kg liszthez 6, 4 dl langyos vizet adok,  és kb 10 percig dagasztom. 30 percig kelesztem. Lisztes kézzel vekniket formálok belőle. Sütőlapra helyezem, és meleg helyen még kelesztem 30- 45 percet.
Vízzel megkenem a felületét és előmelegített légkeveréses sütőben 210 fokon 10 percig sütöm, majd csökkentem a hőmérsékletet 30 fokkal.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése