Nagggyon fincsi lett. A sózásra érdemes odafigyelni, mert a só hozza ki igazán az ízét.
- 50 dkg liszt
- 1,5 dl tej
- 1 kk cukor
- 40 dkg libatepertő
- 5 dkg Rama margarin
- 5 dkg libazsír
- 1 dl tejföl
- 1 csomag élesztő
- só, bors
- tojássárga a kenéshez
Elkészítése:
A langyos tejben elkeverek egy kk. cukrot, belemorzsolom az élesztőt. Pár perc alatt megfuttatom.
Egy mélyebb tálba beleszitálom a lisztet, hozzáadom a sót, a tejfölt, a margarint, a zsírt meg az élesztős tejet. Jól összegyúrom. Ha úgy tűnik, hogy nem elég rugalmas a tészta, adok hozzá még egy kevés tejet.
Kb fél cm vastagságúra kinyújtom, rákenem a darált tepertőt, amelyet előzőleg sózok és borsózok (ízlés szerint). Felcsavarom a megkent tésztát, egymásra hajtom mindkét felét. Fél órát kelesztem, majd még háromszor megismétlem a hajtogatást.
Végül 1- 1,5 cm vastagságúra nyújtom a tésztát, a tetejét éles késsel beirdalom, megkenem tojássárgájával, és pogácsaszaggatóval szépen kiszaggatom.
Előmelegített sütőben 220 fokon készre sütöm.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése